Met ruim 35 jaar ervaring is Hanno een buitengewoon waardevolle advocaat en sparringpartner voor ondernemers en hun brancheverenigingen. Hij is sterk op het vlak van bedrijfsvastgoed, contracten, milieu en conflicten met de overheid. Hanno is een betrokken bruggenbouwer en een creatieve strateeg met een brede interesse.

Zijn kracht: vanuit de juridische invalshoek bijdragen aan een soepel bedrijfsproces door problemen voor te blijven. Dat zorgt voor rust in uw onderneming en in uw hoofd. En voorkomt tijd-, geld- en energieslurpende juridische procedures.

Hanno doet niet aan standaard adviezen. Hij verdiept zich in het werkveld van zijn cliënten en in de zaken die spelen. Inclusief onderliggende belangen en verhoudingen. Hij leest zich meer dan grondig in en maakt zich de (technische) materie eigen zodat hij begrijpt waar het werkelijk om gaat. Want, zo vindt hij, je bent als adviseur pas echt van toegevoegde waarde als je de situatie kent en begrijpt.

Contact

Volg Hanno


“Je bent pas echt van toegevoegde waarde als je het hele plaatje kent”

Partner in business

Hanno is een echte relatiebouwer, een partner in business. Hij heeft een enorme kennis en ervaring als ondernemer, is uiterst betrokken en heeft een groot gevoel voor menselijke verhoudingen. Kwaliteiten die leiden tot langdurige samenwerkingsrelaties met ondernemingen en hun brancheverenigingen. Hij onderzoekt wat er leeft en speelt, binnen en buiten uw onderneming. Daarbij weet hij de grote lijnen aan te houden, zonder te verzanden in details.

Bij geschillen komt Hanno snel tot de kern en volgt hij verrassende en frisse paden om schot in de zaak te krijgen. Hij benoemt de problemen, de verschillende belangen, de uiteenlopende meningen en verbindt ze tot gemeenschappelijke oplossingen. Hij weet zaken vlot te trekken en te houden. En laat uw zaken en plannen juridisch voor u werken.

Hanno stond aan de wieg van ondernemersverenigingen en heeft zeer ruime bestuurlijke ervaring.

Intervisie

Als gecertificeerd intervisiebegeleider helpt Hanno andere professionals hun eigen dilemma’s en ervaringen aan elkaar te spiegelen. Zijn jarenlange ervaring als managing partner van een middelgroot advocatenkantoor komt daarbij regelmatig van pas. Verder is hij een hartstochtelijk zeiler, een sport die hij graag vergelijkt met het ondernemerschap: altijd op zoek naar mooie bestemmingen achter de horizon. Als het moet scherp aan de wind. Moeilijk vaarwater of tegenwind horen erbij, goed aankomen is altijd het doel.

Hanno is bij de Nederlandse Orde van Advocaten geregistreerd op de rechtsgebieden civielrecht en bestuursrecht. Hij is gecertificeerd intervisiebegeleider en actief betrokken bij verenigingen voor milieurecht en levensmiddelenrecht.

Publicaties

  • Vakblad Financiële Planning (Kluwer)
  • Vakblad Over de Grens
  • Bulletin Vermogende Particulieren (Kluwer)