Financieel-economisch en milieu- georiënteerd strafrecht.
Regulerend en handhavend bestuursrecht.

Annelies is een ervaren procesadvocaat. Ze werkt al ruim twintig jaar als specialist op het scherpe snijvlak van het economisch strafrecht en het bestuursrecht. Daar waar het gaat om economische sancties en straf- of bestuursrechtelijke aansprakelijkheden van ondernemers. Ze is analytisch, strategisch en ongekend vasthoudend. Cliënten vinden haar bekwaam, volhardend, geduldig en pittig.

Contact

Volg Annelies


“Cliënten hebben vaak geen idee waar ze in verzeild zijn geraakt”

Volhouder met winnaarsmentaliteit

Annelies wil altijd het maximaal haalbare resultaat behalen. Ze kent haar weg in het economisch strafrecht. Ze weet welke mensen ze moet benaderen en laat zich niet imponeren door gezag. Ze heeft een scherp analytisch vermogen, wil precies weten hoe het zit en is altijd gericht op het creëren van de best denkbare strategie voor haar cliënten. Inclusief plan B.

Ze weet waar de gevoelige situatie om vraagt en toetst dat. Altijd. Ze respecteert mensen, laat partijen in hun waarde. Ze weet wanneer ze moet relativeren en naar overkoepelende belangen moet zoeken. Alles om escalatie en juridische procedures te voorkomen.

Rots in de branding

Annelies is professioneel betrokken. Ze voelt goed aan wat haar cliënten bezighoudt en heeft oog voor de emoties die spelen. In alle onrust brengt ze duidelijkheid en overzicht. Geeft ze opties en richting. Is ze een ijkpunt, een rots in de branding. Annelies is gescherpt in haar jarenlange procespraktijk. Ze is bij de Nederlandse Orde van Advocaten geregistreerd op het op het gebied van strafrecht en bestuursrecht. Annelies noemt zich ‘professioneel argwanend’, ofwel: ze neemt niemands woord meteen voor waar aan. Ze denkt na over de onderstromen. Wat zijn de dynamieken en prioriteiten? Hoe kleuren die de belangen van alle partijen? Wat is het grotere plaatje? En hoe smeed ik dit alles met cliënt samen tot de winnende strategie?

Docent en intervisie

Voor collega-advocaten binnen en buiten haar kantoor is Annelies, mede vanwege haar ervaring als lid van de Raad van de Orde van Advocaten in Den Haag, een gewaardeerde sparringpartner. Ze geeft onderwijs op strafrechtelijk gebied aan Nederlandse advocaten, in samenwerking met onder meer Lex Lumen, OSR en AVDR. Als gecertificeerd intervisiebegeleider ziet ze deelnemers met plezier en voldoening groeien, als professional en als mens.

Annelies is lid van het team LawCare van de Nederlandse Orde van Advocaten en lid van de Nederlandse Vereniging voor Strafrechtadvocaten en het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten.

Als echte ‘foodie’ houdt zij van goed eten en alles wat daarmee te maken heeft. Als @thedutchfoodlovinglawyer is zij te vinden op Instagram. Annelies is nieuwsgierig en volgt een breed scala aan opleidingen. De kennis die ze zo opdoet zet ze in waar dat kan.

Publicaties

Annelies heeft een groot aantal juridische publicaties op haar naam in:

  • Wetboek van Strafvordering/Melai (handboek Wolters/Kluwer)
  • SDU Commentaar Strafvordering (handboek – SDU)
  • het Advocatenblad (vaktijdschrift)
  • PROCES (academisch journaal- BJu Tijdschriften)